Vybíráme koupelnový nábytek

Koupelna je nejen místem pro osobní hygienu, ale celá řada z nás ji vnímá i jako místo odpočinku a relaxace. Není nad to, když si po náročném dni napustíme vanu plnou horké vody a přidáme vonné aromaoleje. Aby koupelna byla dle našich představ, je potřeba si její vybavení dobře promyslet. Svoji roli hrají nejen dlažba, dlaždičky a vana nebo sprchový kout, ale důležitý je také koupelnový nábytek.

Vybíráme nábytek do koupelny

Především je podstatné znát přesné rozměry koupelny a umístění sanitární techniky. Svoji roli hrají i rozvody elektřiny a vody. Pak můžeme přemýšlet o tom, jaký nábytek do koupelny si můžeme pořídit.
Uvažujeme-li nad topným tělesem, i to hraje důležitou roli. Zabere nám část místa, i když bude umístěno na zdi místnosti.

Podstatnou roli hrají materiály, neboť v koupelně je dosti často vlhko, musejí mu tedy odolávat. I materiál stěn místnosti má svůj podíl na výběru koupelnového nábytku. Podle něj vybíráme vhodné uchycení skříněk.

Typy koupelnových skříněk

Vybírat si můžeme z velkého množství variant. Nejčastěji se jedná o skříňky nad nebo pod umyvadlo. Šikovným pomocníkem je i koupelnový regál nad pračku či WC, pokud jsou součástí koupelny.


Máme-li prostor vedle umyvadla, můžeme si pořídit skříňku vysokou a úzkou. Tady je však vhodné ji ještě přichytit ke zdi, zlepšíme tak její stabilitu.
Hledáme-li skříňku nad umyvadlo, v podstatě můžeme volit jakýkoli druh. Nic nás neomezuje. Ideální je, pokud je její součástí osvětlené zrcadlo. Ubyde nám tak starost s jeho výběrem. Chceme-li si pořídit skříňku pod umyvadlo, trochu nás limituje prostor. Na výběr máme klasické skříňky s otevřenými nebo uzavřenými policemi. Tady musíme brát v potaz umyvadlový sifon. Zvolíme-li skříňku uzavíratelnou, skryjeme do ní i umyvadlové příslušenství a koupelna tak bude vypadat útulněji.