Jaké výhody nabízejí předsíňové stěny?

V panelákových bytech většinou nebývá mnoho místa nazbyt. A jinak tomu není ani v předsíni. Kromě toho je velmi špatně osvětlená a pokud si do ní chceme pořídit předsíňovou stěnu, musíme vybírat velmi obezřetně.

Proč právě předsíňová stěna?

Vhodně zvolený model pojme všechny boty, které zujeme při příchodu domů. Také do ní uklidíme všechny svršky a chodba tak bude působit uklizeným dojmem. Vhodně zvolený model navodí i příjemnou domácí atmosféru a to nejen na členy naší domácnosti, ale také na návštěvu. Chodba bývá totiž první místo, které návštěva z našeho bydlení spatří.

Na co se zaměřit pří výběru předsíňové stěny?

Nejdůležitější je si uvědomit, kolik místa můžeme pro předsíňovou stěnu vyčlenit. Máme- li dostatek místa, můžete zvolit model větší, jehož součástí je třeba také botník nebo zrcadlo. To by v žádné chodbě rozhodně chybět nemělo. Pokud máme místa nedostatek, vhodnou volbou jsou předsíňové věšáky. Pro miniaturní předsíně můžeme zvolit věšák nástěnný. Ten ušetří chybějící prostor.

Pořídit si můžeme předsíňovou stěnu jako komplet nebo si ji sestavit z jednotlivých dílů, které k sobě budou ladit. Sestava by měla obsahovat skříň na svršky – může být volně stojící nebo vestavěná. Na její dveře velmi snadno umístíme zrcadlo. Ušetříme tak část místa, které by zaujímalo zrcadlo volně stojící. Zapomínat nesmíme ani na část, kam budeme ukládat obuv. Opět záleží na prostoru. Je-li ho dostatek. Můžeme pořídit botník ve formě policové skříně, kam budeme ukládat i obuv sezónní. Pokud pro botník dostatek místa nemáme, volíme alespoň variantu policovou a sezónní obuv můžeme umístit do horního nástavce skříně.

I materiál hraje podstatnou roli

Od materiálu a pečlivého zpracování se odvíjí cena předsíňové stěny. Cenově dostupné je lamino, které je i odolné. Kromě toho nabízí široký výběr různých barev. Do minimalistické či moderní domácnosti jsou vhodné i kovové věšáky nebo stěny v kombinaci kovu a dřeva.