Vybavte svou kancelář nejen účelně, ale i pohodlně

Vybavte svou kancelář nejen účelně, ale i pohodlně

Ať už si vybavujete domácí kancelář nebo kancelář v zaměstnání, vždy je potřeba pořídit základní vybavení. To představuje stůl, židle a úložný prostor.

Pracovní stůl

Psací a kancelářský stůl se nabízí v celé řadě různých variant. Vybírat si můžete takový, který je vhodný do konkrétní místnosti. V nabídce naleznete jak stoly rovné, tak i rohové. Další variantu představují kancelářské stoly vykrojené.
Důležitým hlediskem pro výběr kancelářského stolu je nejen velikost pracovní desky, ale i jeho stabilita. Před nákupem stolu popřemýšlejte nad tím, jaké pracovní aktivity budete u stolu provádět. Bude na něm umístěný klasický počítač? Pak je ideální stůl se stojánkem na monitor a výsuvnou částí určenou pro klávesnici. Budete na stůl pokládat notebook a k tomu i papíry? Pak je vhodnou volbou stůl rohový. Potřebujete mít u stolu tiskárnu? Pak si pořiďte takový, který pro ni má vyčleněný prostor.

Jestliže budete u psacího stolu trávit více času, popřemýšlejte o takovém modelu, který má nastavitelnou výšku, můžete tak snadno střídat polohy. Výškově nastavitelný stůl vám umožní pracovat jak v sedě, tak i ve stoje.

Kancelářská židle

Pracovní stůl by měla doplnit pohodlná kancelářská židle. Měla by být nejen pohodlná, ale i stabilní. Jaké vlastnosti by taková židle měla mít? Pohodlné sezení zajistí výšková nastavitelnost, ergonomické tvarování, opěrky na ruce nebo pro podepření hlavy. Ideální je, pokud je opatřená kolečky, která usnadní pohyb. Šikovným pomocníkem jsou i bederní opěrky. Co se týká materiálu, měl by být prodyšný a měl by dobře větrat.

Úložné prostory

Třetím nejdůležitějším nábytkem, který rozhodně ke kanceláři patří, jsou úložné skříňky, kartotéky, kontejnery a boxy. Do těch se ukládají šanony, složky a kancelářský materiál. Je potřeba vybrat takové kousky, které podpoří dokonalý ukládací systém a navíc budou šetřit místo. Administrativa se tak nebude hromadit na pracovním stole a vše potřebné bude vždy po ruce.