Komoda je kousek nábytku vhodný do každého pokoje

Potřebujete-li dostatek úložných prostor, pak by mohl být jednoduchým řešeným nákup komody. Tento kousek nábytku můžete umístit do jakéhokoli pokoje v bytě nebo domě. V nabídce naleznete široké možnosti různých variant.

Charakteristika komody

Komoda představuje nižší skříňku s policemi nebo zásuvkami, či kombinací obojího. Zásuvková část je vhodná na drobnější předměty. Do policové části se vejdou předměty objemnější. Může nahradit klasický prádelník nebo třeba obývací stěnu. Komoda je kousek nábytku, který můžete umístit do jakékoli místnosti. V dětském pokoji do ní uložíte oblečení, výbavičku pro miminko, hračky a školní potřeby pro starší děti. V ložnici poslouží pro ložní prádlo nebo vaše oblečení. V obývacím pokoji může nahradit obývací stěnu. V kuchyni do ní umístíte nádobí nebo zásoby potravin. V chodbě do ní narovnáte obuv.

Komody v různém stylu

Každý z nás má jiný vkus a každý má také domácnost zařízenou v jiném stylu. Vzhledem k tomu, že nabídka různých komod je velmi široká, pokud se pro její nákup rozhodnete, určitě si vyberete takový kousek, který bude s vaším interiérem ladit. Komoda by neměla nejen stylem, ale i rozměry, narušovat harmonii místnosti, do které ji hodláte umístit.

Klasiku představují komody opatřené zásuvkami s různou hloubkou, výškou a šířkou. Tyto modely jsou určené pro skladování oblečení, proto se nejčastěji objevují v ložnici nebo dětském pokoji. Designové modely jsou předurčené pro obývací pokoj. Vybírat si můžete modely se vzorovanými dvířky, v různých barvách, s nevšedně zaobleným designem.

Zvolit komodu s nožičkami nebo bez nich? Komody vyrobené bez nožiček často bývají více robustní. Komody s dřevěnými nebo kovovými nožičkami budou ladit se stylem provensálským, industriálním, moderním, venkovským či retro.