Venkovní posezení

Trávíte-li rádi volný čas na zahradě, terase nebo balkonu, neobejdete se bez zahradního nábytku. Můžete si pořídit jednotlivé kousky nebo celé nábytkové sestavy. Záleží jen na tom, kolik máte místa.

Na co se zaměřit při výběru zahradního nábytku?

Mezi důležité aspekty, při výběru zahradního nábytku patří materiál, ze kterého je vyrobený, čas, který můžete věnovat jeho údržbě a místo, kde bude zahradní nábytek umístěný. Bude stát na pevném podkladu nebo v trávě? Židle s tenkýma nohama se vám do trávníku velmi snadno zaboří. Kovový a těžký nábytek by mohl poškrábat dlažbu. Také je potřeba brát v potaz mezery terasových prvků, do nichž se úzké nohy velmi snadno dostanou.

Odolnější materiály je nutno volit v případě, že bude nábytek umístěný venku, bez krytí. Zde jej vystavujete nejen slunci, ale i větru a dešti. Vybíráte-li nábytek do zastřešené terasy nebo altánku, můžete volit materiál jakýkoli.

Umělý ratan

Těší se velké oblibě. Je to dokonalá napodobenina ratanu přírodního. Kromě toho má většina kousků venkovní úpravy. Také je odolný vůči UV záření. Dá se skvěle doplnit o čalouněné i jiné podsedáky a tak nabídne pohodlný odpočinek. Mezi jeho další výhody patří téměř bezúdržbovost a nízká hmotnost. Snadno jej tedy přemístíte tam, kam potřebujete.

Dřevo

Tento materiál představuje nestárnoucí klasiku. Je to ideální volba pro milovníky přírodních materiálů a pro ty, kdo dávají přednost tradicím. Ideální je, pořídíte-li si kousky vyrobené z dřevin tropického původu. Nepotřebují žádnou speciální péči a jsou dostatečně odolné vůči našim podmínkám. Neuškodí však, když je, při dlouhodobě nepříznivém počasí, zakryjete.

Plastový nábytek

Je lehký, cenově dostupný, avšak některé barvy podléhají slunečním paprskům. Můžete jej ponechat venku i při nepříznivém počasí. Nevyžaduje žádnou speciální péči. Pořídíte-li si kousky z kvalitního plastu, vydrží vám sloužit dlouhou dobu. Velmi snadno jej doplníte polstrováním. Opět jsou k dostání jednotlivé kousky nebo celé zahradní sestavy.