Polička je šikovný pomocník

Úložného prostoru nikdy nebývá nazbyt. Pokud bydlíte v malém bytě nebo vás je doma hodně, vždy se hodí poličky na stěnu, které můžete umístit i na méně tradiční místa. Inspirujte se našimi tipy.

Obývací pokoj

Hlavním vybavením obývacího pokoje bývá sedací souprava a obývací stěna nebo skříňky. Police velmi snadno umístíte právě nad sedací stěnu. Na takto upevněné police pak snadno narovnáte knihy, fotografie, ale i květiny nebo další dekorace, které místnosti dodají příjemnou atmosféru. Jen si správně vyměřte výšku, do které police zavěsíte, aby nepřekážely při sezení.

Další prostor se nabízí nad televizí. Pokud ji zrovna nemáte připevněnou na stěnu. Tady asi nejsou vhodné květiny, abyste do televize, při jejich zalévání, nenalili vodu. Jestliže do poličky narovnáte knížky, esteticky zjemníte celkový vzhled místnosti. Do obývacího pokoje se také hodí rohová police. Opět ji využijete pro knihy nebo květiny.

Méně tradiční místa

Police můžete umístit nad radiátory, nemáte-li nad nimi zrovna široký parapet. Naleznete je v každé místnosti a pro police nad nimi umístěné určitě naleznete vhodné uplatnění. Další místo se nabízí nade dveřmi. Tady jsou ideální volbou police uzavřené, neboť ty se hůře udržují v čistotě.

Chodba

Jestliže v chodbě nemáte vestavěné skříně, pak můžete police umístit po celé délce chodby. Umístíte-li ji tak, aby nepřekážela, vejde se i do chodby úzké.

Pracovní stůl

Ať už jej máte umístěný v obývacím pokoji nebo v ložnici, ve většině případů se nachází u stěny. Je tedy nad ním dostatek prostoru pro nástěnnou polici. Můžete pak na ni vyrovnat odbornou literaturu. Zvolit si můžete různé modely, od jednoduchých poliček až po policové sestavy. Záleží jen na porostoru a na tom, čemu dáte přednost.