Úložné boxy zvětší úložný prostor

Úložné boxy zvětší úložný prostor. Na co se zaměřit při jejich výběru?

Většina z nás se potýká s nedostatkem úložných prostor, především v případě, že bydlíme v panelákovém bytě a naše rodina je početnější. Nedostatek úložných prostor by mohly pomoci vyřešit úložné boxy.

Každá domácnost má věci, které nemají své pevné místo, které využíváme málo nebo jsou určené pro sezónní použití. Pro jejich skladování jsou ideální volbou právě úložné boxy, které můžeme umístit třeba do horních nástavců skříně na chodbě nebo v ložnici. Oblíbenou variantou jsou i boxy, které ukládáme pod postel.

Úložné boxy jsou vhodnou volbou pro skladování oblečení, knížek nebo hraček. Vejdou se do nich i nižší boty. Menší kousky se však uplatní i v kuchyni, třeba na skladování koření, nebo v koupelně, pro ukládání kosmetiky.

Jak vybrat ten správný model?

Zásadním hlediskem pří výběru je, co budeme v boxu skladovat a kam jej chceme umístit. Pokud je určený pod postel, může být opatřený kolečky a vyrobený z těžšího materiálu. Jestliže však budeme box ukládat do horních pater skříně, je potřeba aby byl co nejlehčí, aby se nám s ním snadno manipulovalo.

Svoji roli hraje i objem boxu. Tady opět záleží na tom, co do něj chceme ukládat. Pro kosmetiku či koření postačí skladovací box menšího objemu. Pro hračky, oblečení, knížky nebo obuv budeme potřebovat boxy většího objemu.
Životnost boxu ovlivňuje i vhodný výběr materiálu. Pro výrobu boxů se využívají plasty, textil, ratan, karton nebo dřevo. Někdy si můžeme pořídit úložné boxy v designovém provedení. Mohou tak působit jako dokonalý doplněk, třeba v dětském pokoji nebo v ložnici.

Užitečné drobnosti

Jak již bylo řečeno výše, boxy určené pod postel mohou být opatřené kolečky, která usnadňují manipulaci s boxem. Snazší přenášení nabízejí boxy opatřené mandly. Ideální je, pokud mají snímatelné víko. Dají se tak vrstvit na sebe.