https://www.finecase.cz/kose-na-pradlo/

I obyčejný koš na prádlo může tvořit designový prvek koupelny

Koš na špinavé prádlo tvoří, ve většině domácností, součást koupelny. I když se jedná o výrobek jednoduchý, můžeme si vybrat kousek z nepřeberného množství různých tvarů, barev, materiálů i designů. Na co se zaměřit, když si chceme pořídit koš na prádlo?

Různé typy

V nabídce nalezneme klasické koše na prádlo s víkem, koše opatřené sedákem, které tak plní funkci multifunkčního pomocníka a do malých místností jsou vhodnou volbou koše závěsné, umístěné na zeď. V potaz bychom měli brát i vhodnou velikost koše. Ta se odvíjí od počtu členů žijících v domácnosti.

Tradiční koše stojací
Vyrábějí se z různých materiálů, v různých tvarech, velikostech i barvách. Mohou být opatřené úchyty nebo kolečky. Tvoří designovou součást naší koupelny, neboť si můžeme vybrat takový kousek, který se hodí do stylu koupelny.

Koše se sedákem
Především se jedná o modely vyrobené ze dřeva. Ty mohou nabídnout také prostor pro sezení. Některé bývají opatřené polstrovaným sedákem. Pokud chceme koš na prádlo využívat i jako sedátko, je potřeba se, při výběru, zaměřit na jeho nosnost. Chceme-li dřevěný koš umístit do koupelny, měl by mít speciální úpravu proti vlhkosti.

Koše závěsné
Ty využijeme především v koupelnách, kde není prostoru nazbyt. Nejčastěji se jedná o kousky vyrobené z textilu nebo lehčího plastu. Můžeme jej zavěsit třeba nad pračku.

Jaký materiál zvolit?

Na výběr máme koše vyrobené z materiálů přírodních nebo umělých. Ať už sáhneme po jakékoli variantě, měl by být koš na prádlo prodyšný, případně opatřený nějakým otvory, kterými se do jeho prostoru dostane vzduch. Materiál neovlivňuje pouze vzhled, ale také údržbu koše. Ne každý materiál je ideální volbou do koupelny, kde je vlhké prostředí. Vhodnou volbou může být koš vyrobený z ratanu, bambusu, ze dřeva se speciální úpravou proti vlhku, z plastu nebo z nerezu.