Noční stolek jako praktický pomocník

Noční stolek tvoří neodmyslitelnou součást vybavení každé ložnice. Jedná se sice o malý, ale velmi důležitý, kousek nábytku. Je totiž velmi šikovným a praktickým pomocníkem. Kam bychom si položili budíka, postavili lampičku na čtení nebo sklenici s vodou, odložili rozečtenou knížku nebo třeba brýle?

Nákup postele bez nočního stolku

Noční stolek bývá častou součástí postele. Je vyrobený ve stejném designu a vhodné výšce tak, aby s postelí ladil.
Pokud si však pořídíme postel bez nočního stolku, čeká nás jeho nákup. I v takovém případě je dobré vybrat kousek, který bude obdobného stylu, jako je postel a celkové vybavení ložnice. I materiál by měl být stejný nebo alespoň podobný. K posteli z masivu bude vhodnou volbou stolek ze stejného druhu dřeva. Pokud si pořídíme postel kovovou, může to být stolek celokovový nebo kombinovaný se skleněnou deskou.

Zaměřeno na výšku

Nejen materiál, ale také vhodná výška je velmi důležitým kritériem. Výška nočního stolku by měla odpovídat výšce postele. Stolek může být i o malinko nižší. Jen tak se nám na něj budou dobře odkládat drobnosti, dobře uvidíme na ciferník budíku nebo dosáhneme na lampičku.

 

Praktické uspořádání a bezpečnost

Chceme-li mít stolek praktický, volíme takovou variantu, která bude mít poličky nebo zásuvky. Na stolku se občas hromadí i věci, které nepotřebujeme pravidelně, ale chceme je mít před spaním po ruce. Pak se hodí právě polička pod deskou nebo zásuvka. Ta je praktičtější, neboť se do ní tolik, jako do poličky, nepráší. Můžeme si do ní uložit třeba nabíječku na telefon, krém na ruce nebo kapky do nosu.

Některé noční stolky mívají malá kolečka. Ta jsou praktickým pomocníkem v případě, že chceme stolek přemísťovat. Stolek však není tolik stabilní. Uvažujeme-li o takovém modelu, pořídíme si takový, který má u koleček zároveň i zarážku. Bezpečnost zajistí oblé rohy a hrany, především u stolků se skleněnou deskou. Ta by měla být vyrobená z pevnějšího druhu skla.