Přebalovací stůl představuje důležitou součást výbavy kojeneckého pokoje

Na co se zaměřit při výběru přebalovacího stolu?

Prioritou je stabilita a bezpečnost. Také musí, po všech stránkách, vyhovovat potřebám miminka. Než se pro jakoukoli variantu rozhodnete, dobře si promyslete, na jaké místo dětského pokoje přebalovací stůl chcete umístit, kolik pro něj máte vyčleněného prostoru. Svoji roli hraje i fakt, zda jej budete chtít, během dne, přesouvat, či nikoli.

Ideální je takový přebalovací stůl, který má zvýšené kraje. K některým modelům je lze pořídit jako doplňkovou součást a velmi snadno je k pultu připevníte. Zvýšené okraje představují velmi důležitý bezpečnostní prvek, který brání pádu dítěte.
Jsou-li součástí přebalovacího stolu kovové části, měly by být vyrobené z nerezu. Barva by měla být odolná vůči poškrábání a nesmí obsahovat toxické látky. Pozor si dejte i na ostré hrany. Vyskytují-li se u stolu, měly by být chráněné. Přebalovací stůl by měl mít minimálně dvě pevné nohy.

Pravidla pro používání přebalovacího stolu

Pozor na správnou hmotnost dítěte, dbejte pokynů výrobce. Dítě by nemělo být, v žádném případě, na přebalovacím stole o samotě. Pokud je stůl opatřený kolečky, než na něj miminko položíte, vždy je zabezpečte. Potřeby určené pro přebalování ukládejte tak, aby byly mimo dosah dítěte.

Ideální volba varianta 2v1

Přebalovací stůl může zároveň sloužit jako komoda a to v případě, že zvolíte model, který bude opatřený úložnými prostory. Některé modely se dokonce dají, velmi snadno, přestavět na klasickou skříňku. Přebalovací stůl tak později využijete i pro starší děti.