Kam umístit poličky v bytě?

Každý z nás potřebuje dostatek úložného prostoru. Především v malém bytě jej je nedostatek a tak je potřeba využít každé místo. Šikovným pomocníkem jsou poličky, které můžeme umístit i na místa méně netradiční či jinak nevyužitá. Poličky, police a regály jsou velmi praktickými pomocníky.

Kam umístit police a poličky?

Pokud si projdete byt a pečlivě si prohlédnete prostor, zjistíte, že míst, kam umístit police a poličky, je celá řada. Pro věci méně používané můžete využít prostor nade dveřmi. Také se nabízí stěna nad pohovkou. A co třeba místo nad topením? Tam se žádný kus nábytku nevejde a pokud nad ním nemáte dostatečně široké parapety, můžete zde umístit šikovné poličky. Určitě máte i místo nad televizí. Do těchto míst však nepokládejte květiny, neboť vlhko elektropřístrojům nesvědčí. Máte-li někde v místnosti umístěný pracovní stůl, rozhodně stěnu nad ním nebo vedle něho doplňte o nějakou tu poličku. Další prostor nabízí stěny chodby.

Prostor nad pohovkou

Ten se pro poličku skvěle hodí. Můžete na ní položit knížky, květiny nebo drobné dekorace, které zútulní celou místnost. Při umísťování poličky volte takové místo, aby byla dostatečně vysoko nad pohovkou a nebránila tak pohodovému sezení.

Prostor nad topením

Nejčastější variantu představují radiátory. Limitují prostor pro nábytek, ale zase nabízejí místo nad nimi, kam můžete umístit poličku.

Prostor podél chodby

Dostatek úložného prostoru zajistí jedna polička umístění podél celé chodby, ve výšce nad hlavou. Nebude tak překážet při procházení chodbou, ale poskytne vám dostatek místa pro drobnosti. Lze ji nainstalovat i do té nejužší chodby.

Prostor nad pracovním stolem

Zde můžete umístit jak stolní lampičku, tak třeba knížky, které potřebujete pro svoji práci. Máte-li na poličce dostatek místa, můžete prostor oživit nějakou zajímavou květinou v květináči.