Barová židle do kuchyně i obývacího pokoje

Barové židle si mnozí z nás spojují s posezením v restauraci, kavárně nebo přímo v baru. Někdy je můžeme spatřit také v kadeřnických salonech. Svoje místo si však, stále častěji, začínají nacházet i v domácnostech. Nejsou však vhodné do každého interiéru, přesto nabízejí některé výhody.

Jaké výhody nabízejí barové židle v domácnosti?

Především jsou úsporné, co se místa týká. Také jsou poměrně stabilní a posezení na nich je pohodlné. Pokud si pořídíme modely stohovatelné, snadno je uklidíme, třeba do skříně, a nebudou nám zabírat téměř žádný prostor. Jsou ideální volbou ke kuchyňskému ostrůvku. Ten nemusí být umístěný pouze v kuchyni a určený pouze pro vaření, ale může nahrazovat jídelní stůl nebo tvořit předěl mezi kuchyní a obývacím pokojem.
Barové židle jsou jednoduché, funkční a nabízejí moderní vzhled. Jsou ideální volbou do domácnosti laděné v minimalistickém či industriálním stylu. Doplníme jimi bydlení ve stylu vintage či rustikálním a to díky širokému výběru různých variant a různých druhů materiálů.

Na co se zaměřit při výběru barové židle?

Faktorů je celá řada. Prim hrají vzhled, kvalitní zpracování, materiál a cena. Co se konstrukce týká, tak nejčastějšími druhy materiálů jsou dřevo a kov nebo jejich kombinace. Ty nabízejí největší stabilitu a dlouhou životnost. Dalším materiálem, se kterým se u barové židle setkáme, je textilní čalounění, které se, u některých modelů, používá pro výrobu podsedáku. Barové židle se liší i počtem nohou. Některé mají jednu, jiné tři nebo dokonce čtyři. Některé modely umožňují měnit výšku podsedáku. Můžeme je pak využít i pro malé členy naší domácnosti. Šikovnými pomocníky jsou opěrka pro nohy, která usnadní usedání na židli, a opěradlo pro záda. To může být také potažené čalouněním. Takové modely nabízejí sezení velmi pohodlné.