Multifunkční nábytek je řešení

Také patříte mezi ty, kdo mají malý byt nebo v něm zkrátka neustále chybí místo? Pak není nic snazšího, než jej vybavit multifunkčním nábytkem. Čím je prostor menší, tím lépe je potřeba jeho vybavení naplánovat, záleží na každé maličkosti, na každém detailu.

Multifunkční kousky nábytku – na co se zaměřit?

Jestliže vám nevadí prostor kdykoli opakovaně uspořádat nebo přestavět, pak jsou ideální volbu multifunkční kousky nábytku. Také se soustřeďte na takové modely, které jsou flexibilní, lehčí a mobilní. Volte takové kousky, které během chvilky proměníte na něco úplně jiného. Některý nábytek stačí složit nebo rozložit, jiný je zase stohovatelný. Některé kousky v sobě ukrývají menší modely. Pokud je nábytek opatřený kolečky, snadno se dá přemístit. Prioritou multifunkčního nábytku je přizpůsobení se konkrétní situaci a optimalizace prostoru.

 

Příklady multifunkčního nábytku

Do obývacího pokoje jsou vhodnou volbou taburety, rozkládací nebo stohovatelné konferenční stoly nebo rozkládací sedací souprava. V chodbě využijete multifunkční botník opatřený policemi na boty a v horní části sedátkem, které nahradí židli. Boty budou mít své místo a vám se bude snáze obouvat nebo zouvat. Multifunkční jsou i různé bedýnky. Pokud je položíte na zem, můžete do nich uklidit nepotřebné maličkosti. Snadno je namontujete na zeď a pak budou plnit funkci police. V kuchyni využijete rozkládací stůl, díky kterému upravíte velikost jídelní plochy dle potřeby.

 

Skryté úložné prostory

Ty se ukrývají v již výše jmenované sedací soupravě, v taburetech v obývacím pokoji nebo v botníku opatřeném sedátkem. Také si můžete pořídit konferenční stolek s poličkami pod deskou.

 

Sklopné desky

Nedostává-li se vám dostatek místa v kuchyni pro jídelní stůl, můžete využít sklopnou desku. Tu přiděláte na stěnu a v případě potřeby ji vždy pouze vyklopíte. Nepřekáží, když ji zrovna nepotřebujete.