Jak se zorientovat v nabídce obuvi

Nikdo z nás nemá doma pouze jedny boty. Jak se však zorientovat v jejich široké nabídce? Prioritou by samozřejmě měla být kvalita. Účel obuvi však také hraje svoji důležitou roli. Jak se tedy obuv dělí a jak se v jednotlivých modelech vyznat?

Obuv určená pro vycházky

Charakteristická je pro ni klasická konstrukce. Nezdobí ji žádné výraznější módní prvky. Pokud si chceme pořídit tento druh obuvi, je pro nás důležitější životnost, které dáváme přednost před módním vzhledem a stylem. Není vhodná do vlhkého prostředí a můžeme ji obout jak do exteriéru, tak i do interiéru.

Obuv rekreační

Je vhodnou volbou jak pro vycházky, tak i do mírnějšího přírodního terénu. Obout ji můžeme v případě rekreačně vycházkových aktivit. Není vhodná pro sportovní vyžití.

Obuv sportovní

Tento druh obuvi je určený pro různé sportovní aktivity. Výběr závisí na tom, zda je chceme provozovat v interiéru nebo v exteriéru, v náročných podmínkách nebo třeba na stadionu. Konstrukce je uzpůsobena požadavkům jednotlivých druhů sportu.

Obuv společenská

Je určená pro nošení v interiéru, pro kratší časový interval, pro různé společenské události. Je citlivá na vlhkost a na nerovnosti v terénu. U mužů se jedná o polobotky, u žen pak o lodičky.

Obuv módní

Opět je určená pro krátkodobé nošení a to v nenáročných podmínkách. Prim hraje módní vzhled. Charakteristické pro tyto kousky jsou současné módní prvky. Tento druh obuvi není vhodný pro každodenní nošení. Vzhledem k tomu, že se pro její výrobu používají méně standardní materiály, její životnost je velmi krátká.

Kam umístit tolik různé obuvi?

Velice šikovným pomocníkem je regál na boty. V naší nabídce naleznete hned několik různých modelů. Velkou kapacitu nabízí látkový regál na boty s více patry. Kromě toho jej velmi snadno smontujete a hodí se do chodby menších i větších rozměrů.