Jak vybrat houpací křeslo?

Pořídit si můžeme křeslo klasické nebo závěsné

Každý z nás si chce, po příchodu z práce, doma odpočinout. Ideálním pomocníkem je houpací křeslo. Můžeme jej umístit do obývacího pokoje nebo ložnice. V letním období si na něm odpočineme na terase a pokud patříme mezi majitele zimní zahrady, pak může být její součástí. Nabídka je dosti široká a tak si můžeme vybrat houpací křeslo klasické, vyrobené z různých druhů materiálů. Velké oblibě se těší i křeslo závěsné. Tady se nabízejí dvě varianty – jedna má vlastní stojan, na který houpací křeslo zavěsíme. Jeho výhodou je variabilita. Křeslo snadno přeneseme na jakékoli místo. Druhou variantou je model, který zavěsíme na hák upevněný do stropu místnosti. Ta už tak variabilní není.

Jaký materiál zvolit?

Záleží především na stylu místnosti, ve které bude houpací křeslo umístěné. Milovníci materiálů přírodních mohou volit křeslo vyrobené z ratanu a opatřit jej podsedáky nebo polštářky. Pořídíme-li si model, který mívaly již naše babičky, okamžitě se stane solitérem každé místnosti. Milovníci moderních stylů mohou dát přednost kouskům vyrobeným ve skandinávském stylu. Pro jejich výrobu se používá robustní a vysoce kvalitní dřevo, které tvoří konstrukci křesla a potah polstrování bývá vyrobený ze snímatelných textilií, většinou přírodního charakteru – bavlna, len nebo bambus. Kromě toho, že jsou příjemné na dotek, tak se snadno udržují v čistotě a mají dlouhou životnost. Některé kousky mají i několik různě nastavitelných poloh, můžeme si je tedy upravit pro optimální odpočinek. Polstrování může být vyrobeno z paměťové pěny, ta zajistí ideální polohu během odpočinku. Konstrukce křesla je navržená tak, aby nás ani po delším sezení nebolelo tělo.
Závěsná houpací křesla si zamilují především děti. Pro jejich výrobu se využívá klasický nebo umělý ratan. Opět je můžeme doplnit polstrováním.