Chystáte se měnit ložnici?

 Inspirujte se ve skandinávském stylu!

Milujete jednoduchost, čisté linie a tlumené barvy? Pak právě pro vás je ideální skandinávský styl. Je vhodný nejen do obývacího pokoje, ale i do ložnice. Interiér je minimalistický, bez zbytečností a nepořádku. Dokáže však vykouzlit velmi příjemnou atmosféru. V ložnici jsou to především různé deky, přehozy a dekorační polštáře. Interiér upravený ve skandinávském stylu je také dokonale funkční a velmi praktický.

Jak zařídit ložnici ve skandinávském stylu?

Prim hrají přírodní druhy materiálů. Co se vybavení nábytkem týká, tak základ představuje dřevo. Je příjemné na pohled a vydává nezaměnitelnou vůni. Kromě toho je odolné, nepotřebuje žádnou speciální péči. Další variantu představuje přírodní ratan. Ten lze použít nejen na křesla, ale také na komody či koše. Co se textilních doplňků týká, tak prim hrají bavlna, vlna nebo len. U barev hraje důležitou roli bílá. Nahrazuje, alespoň částečně, chybějící světlo, především v zimě, kdy jsou dny velice krátké. Bílá barva se velmi často kombinuje se světle šedou. Díky tomu vynikne přirozená struktura dřeva u nábytku. Chcete-li mít v ložnici originální nástěnnou dekoraci, přidejte na zeď nějaké dřevěné prvky.

Svítidla i přirozené světlo

Útulný prostor vykouzlí i dostatek světla. Ten dodají velká okna nebo velké množství různých svítidel.Může se jednat třeba o svítidla v industriálním stylu. Příjemnou atmosféru dokážou vykouzlit i svíčky.

Neutrální barvy

Již výše byly zmiňovány bílá a šedá. Chybu neuděláte ani s béžovou nebo pastelově modrou. Tyto barvy mají navíc schopnost prostor opticky zvětši. Jsou tedy ideální volbou do místností, které mají menší rozměry.