Houpací síť jako dokonalé místo pro lenošení

 Houpací síť nabízí dostatek prostoru pro odpočinek.

Můžete ji umístit doma, na balkon, terasu nebo zahradu. Na výběr máte různé designy i varianty, různé délky i šířky, závěsné nebo s tyčí. Při jejím výběru nehleďte pouze na materiál a provedení, ale důležitá je i nosnost.

Houpací síť ze síťoviny

Tento materiál představoval v minulosti klasiku. Síť je dostatečně prodyšná, má dostatečnou nosnost a lze ji velmi snadno skladovat. Máte-li ji umístěnou venku, snadno odolává rozmarům počasí, rychle uschne. Chcete-li mít dostatek pohodlí, můžete ji vypodložit dekou nebo si do ní pořídit skládací matraci. Síťovina může být hrubá nebo jemná. Jemná se používá při výrobě dražších modelů. Hrubá síťovina poskytuje menší komfort.

Houpací síť z textilu

Lépe ochrání i v méně teplých dnech. Lze je použít i při pobytu v přírodě, kdy na ní můžete nocovat. Pro její výrobu se používají různé druhy textilu.

  • Polyamid – je elastický, lehký a odolává UV záření. Má dostatečnou odolnost proti mechanickému poškození. Není náročný na údržbu. Není však příliš příjemný na dotek.
  • Polyester – je odolný a pružný, velmi levný. Je však méně prodyšný.
  • Bavlna – na dotek je velmi příjemná. Není však odolná proti povětrnostním vlivům. Je spíše vhodnou volbou do interiéru. Kvalitnější sítě bývají vyrobené z biobavlny.
  • Nylon – je odolný a pevný, je příjemný na dotek, méně váží. Je však méně odolný vůči UV záření a vlhkosti.
  • Padákové hedvábí – je odolné, pevné a má nízkou hmotnost. Rychle schne.
Houpací sítě bez stojanu

Uchycují se mezi stabilní podpěrné body – stromy, trámy, sloupky. V případě interiéru je lze zavěsit i mezi stěny.

Houpací sítě se stojanem

Ideální volba, pokud nemáte možnost zavěsit ji mezi stabilní oporu. Nevýhodou je jejich vyšší pořizovací cena. Stojan míře být vyrobený z kvalitního dřeva nebo z oceli.