Apple představí nové iPhony

Fanoušky Apple potěšil fakt, že společnost brzy představí nové iPhony řady 13 a 13 Pro. Oficiální představení se bude konat 14. září 2021, od 19:00. Bude se jednat o virtuální formu a vysílání proběhne ze sídla Apple. Událost bude možné sledovat jak na webu Apple, tak i na jeho YouTube kanálu.

Co tedy můžeme od nového modelu očekávat?

To se dozvíme ve výše uvedeném oficiálním termínu. Nicméně na veřejnost unikly některé informace, které jistě všechny potěší.

 

Nové iPhony asi nebudou mít žádné zásadní inovativní změny. Ty se zásadně nedotknou vzhledu. Změn se dočká například displej, jehož výřez by měl být menší. Také jeho obnovovací frekvence by měla být 120 Hz. Tato frekvence by měla, u modelů 13 Pro, reagovat na provozní režim telefonu. Pokud bude režim standardní, displej bude fungovat na 120 Hz. Bude-li telefon nastaven na režim nízké spotřeby, frekvence se sníží na 60 Hz. Tím bude šetřena výdrž baterie i telefonu. Deaktivace režimu zatím není úplně jasná.

 

Vylepšení se týká také fotoaparátu

Ten bude nabízet lepší barvy během nočního režimu. Díky tomu budou mít fotky takto pořizované daleko realističtější vzhled. Ve hře je i režim astrofotografování. Ten dodá nočním fotkám daleko větší působivý dojem. Jasno, zda je režim možný u všech modelů, bude až po oficiálním představení.

Změn se dočkal také procesor a nová bude i verze operačního systému iOS.

Také výška a šířka telefonu se nezmění. Co se dočká změny, to je hmotnost a tloušťka, jejich čísla o málo narostou a to díky větším bateriím. To ovlivní právě jak hmotnost, tak i tloušťku. Vyrovná to fakt, že baterie déle vydrží a to až o několik hodin.

 

Všechny nadšence zajisté zajímá, jak se takto provedené změny promítnout na ceně. Podle dostupných informací by cena růst neměla