Šatní skříně jako doplněk každého bytu

Šatní skříně představují, ve většině domácností, dominantu ložnice. Někde se nacházejí i v chodbě či předsíni. Jejich výběr bychom neměli podceňovat neboť nabízejí tolik potřebný úložný prostor. Vybíráme-li je do ložnice, další kousky nábytku, jako třeba noční stolky nebo komody, k nim jednoduše doladíme.

Na co se zaměřit při výběru šatní skříně?

Prioritním hlediskem je umístění šatní skříně. Velikost a tvar limituje totiž prostor. Pokud máte místa dostatek, můžete si pořídit klasické šatní skříně. Počet dveří se liší, podle velikosti šatní skříně. Menší variantu představují skříně jedno či dvoudvéřové. Větší pak mohou mít dokonce až šestery dveře.

Je-li místa nedostatek, pak jsou vhodnou volbou šatní skříně s posuvnými dveřmi. Kompromis mezi klasickým otevíráním a posuvnou variantou představuje otevírání harmonikové. Nadčasovou variantou jsou šatní skříně s otočnými dveřmi. Pořídit si však můžete i modely s kombinovaným otevíráním. Střed skříně je vybavený posuvnými dveřmi a boky pak dveřmi otočnými. Tyto kousky bývají designovou záležitostí.

Vhodnou možností jsou i šatní skříně vysoké. Místo šetří i varianty rohové. Ty vyplní jinak prázdný rohový kout a nabídnou daleko více úložného prostoru. Menší prostor opticky zvětší šatní skříň se zrcadlem.

Vnitřní uspořádání šatní skříně

Řešení úložných prostor je velmi důležitým faktorem. Při výběru vnitřního uspořádání berte v potaz vaši garderóbu, množství a charakter oblečení, které budete do šatní skříně ukládat. Převládá u vás oblečení, které je potřeba pověsit nebo naopak poskládat do polic? Pro moderní šatní skříně si můžete pořídit i velké množství různých zásuvkových kontejnerů. Ty jsou ideální volbou pro ukládání drobnějších kousků oblečení. Velmi efektivní jsou různé druhy zásuvek, které jsou do šatní skříně zabudované.