I v podkroví si můžete zařídit útulné bydlení.

Podkroví nabízí romantické bydlení. Je však potřeba vše dokonale promyslet. Jedním z důvodů jsou šikminy, které jsou pro podkroví typickým prvkem. Přidávají sice na výjimečnosti, ale na druhou stranu jsou dosti specifické. Jsou důvodem pro pečlivé promýšlení výbavy podkrovních prostor. Ideální je, pokud si můžete nechat udělat nábytek na míru.

Nechte se inspirovat zařizováním podkroví

Je potřeba mít na mysli, že šikmé stropy prostor opticky zmenší. Výbava by tedy měla být vybírána ze světlé palety barev. Do podkoroví se také vejde méně nábytku, měl by být co nejvíce praktický. Ideální volbou jsou nízké komody, regály, knihovny a skříňky. Velký význam mají i různé televizní stolky. Zapomínat nesmíte ani na police. Co se barev týká, jak již bylo řečeno výše, je potřeba volit světlejší barevné tóny a barvy spíše pastelové. Jako výmalba bude dobrou volbou bílá, krémová, světle oranžová nebo béžová barva. Ani se světle zelenou neuděláte chybu. Větší kousky nábytku volte opět ve světlejších barevných tónech. Výraznější barvy můžete uplatnit u menších kousků. Velmi důležitou roli hraje vhodné osvětlení. Šikminy totiž vytvářejí tmavé kouty. Ty je potřeba prosvětlit. Prim hraje osvětlení centrální. Pomůžete si i menšími lampičkami na stěnu nebo stojacími lampami. Jsou-li prostory rozlehlejší, využijte bodovky. Svoje místo si naleznou i LED pásky.

Podkrovní ložnice

Podkrovní ložnice je velmi romantická. Postel však neumísťujte pod šikminy. Mohla by působit stísněným dojmem. Také je v těchto místech zhoršená cirkulace vzduchu. Díky tomu se vám může hůře dýchat.

Podkrovní obývací pokoj

Obývací pokoj má poskytovat odpočinek a díky tomu by měl být zařízený příjemně a pohodlně. Pohovku můžete umístit k šikmé stěně. Chybí-li pro ni dostatek místa, využijte několik různých křesel. Jejich umístění ovlivňuje šikmina. Je potřeba, abyste měli možnost sedět vzpřímeně.