Vyberte se vhodný regál nebo poličku

Máte potřebu změny svého interiéru a tak uvažujete o jeho menší reorganizaci? Může vám pomoci důmyslný systém poliček nebo regálů. Poskytnou vám dostatek místa i v malé bytě. Díky vhodně zvolenému policovému systému získáte dokonalý přehled o všem, co do něj uložíte a vše potřebné tak budete mít na dosah ruky.

Výběr polic a regálů do jednotlivých místností

Do obývacího pokoje je policový systém ideální volbou jako knihovna, pro ukládání knih. Také jej můžete využít pro dekorace nebo třeba jako květinovou stěnu. Obáváte-li se nosnosti nebo nekvalitních zdí, sáhněte do nabídky volně stojících regálů. Police a regály jsou vhodnou volbou i do dětského pokoje. Tady se hodí police nebo regály spíše menších rozměrů. Díky nim umožníte dětem lépe v pokoji udržovat pořádek a poskytnete jim dostatek prostoru pro ukládání hraček a knížek. Dobrou volbou jsou regály, které tvoří závěsné boxy. Na věci se tak nebude prášit. Police se hodí také do koupelny. Především v panelákových bytech nebývá v tomto prostoru místa nazbyt a police tak můžete umístit na zeď. Uložíte do nich hygienické a kosmetické potřeby. Také kuchyni můžete opatřit nějakými policemi nebo regály. Uložíte do nich suché potraviny, koření, ale i drobné kousky nádobí.

Jaký materiál zvolit?

Pro výrobu polic a regálů se používají různé druhy materiálů. Nejčastěji se jedná o kov, dřevo nebo plast. Každý materiál má své výhody i negativa. Regály vyrobené z kovu se využívají především díky vysoké nosnosti. Lze do nich ukládat i těžší a objemnější předměty. V domácnosti je využijete především do pracovny nebo třeba spíže. Kromě vyšší nosnosti jsou i stabilnější a snadno se udržují. S plastovými regály se dobře manipuluje, neboť jsou lehké, mají však nižší nosnost. Jsou odolnější vůči vlhkosti, takže jsou vhodné třeba do koupelny. Na výběr máte celou řadu zajímavých dekorů. Dřevěné regály a police mají bytelnou konstrukci, jsou pevné, avšak pozor na vlhkost, ta na ně má negativní vliv.