Inspirace pro úpravu obývacího pokoje

Obývací pokoj patří mezi dosti užívané místnosti každého bytu i domu. Je určený pro odpočinek, ale i setkávání s rodinou nebo přáteli. Poskytuje místo, kde můžete předvést svůj osobní styl.

Na co se zaměřit při vybavování obývacího pokoje

Než začnete obývací pokoj zařizovat, zvažte jeho velikost a architektonický styl. Zamyslete se nad tím, jak celkový prostor využijete, promyslete jeho uspořádání a typ nábytku, který do něj pořídíte. Vše by mělo vyhovovat vašemu životnímu stylu.

Vzory v obývacím pokoji

Pro obývací pokoj volte neutrální barevnou paletu, teplé materiály a takové vzory, které vytvoří útulnou atmosféru. Pohodlí poskytne větší množství polštářů, jejichž povlaky budou ladit s celkovým stylem pokoje. Uvolněnou atmosféru vytvoří dřevěný konferenční stolek v rustikálním stylu. Barevný kontrast dodají čalouněná křesla v retro stylu.

Vrstvené textury

Vrstvení představuje chytrý designový trik. Prostor vypadá více zajímavě a nabízí pohodlí a zabydlený pocit. Měkký základ tvoří vrstvené koberce. Kombinaci materiálů a texturních prvků poskytnou třeba tkaná svítidla nebo ratanová křesla opatřená pohodlnými podsedáky.

Přidání barev

Máte-li jednobarevné stěny, ozdobte je barevnými uměleckými díly. Na okna zvolte vhodné barevné textilie. Na pohovku umístěte přehoz a dekorační polštářky, stejně tak na křesla. Příjemné posezení a zároveň bytový doplněk nabízejí taburety.

Neformální rodinná místnost

Obývací pokoj představuje prostor určený pro relaxaci a odpočinek. Zaměřte se tedy na jeho vybavení spíše po stránce praktické. Formální vzhled nechte stranou. Kombinujte pohodlný plyšový nábytek, který poskytne příjemný pocit.