Proč kočičím mazlíčkům pořídit kočičí věž?

Říká se, že majitelé koček jsou podivíni a samotáři. Samozřejmě to není úplně pravda, ovšem je známo, že kočky nejsou takovými mazlíčky jako psi. Navzdory tomu i kočky a kocouři potřebují druh zábavy, kde se zaženou nudnou chvíli a současně je pro ně užitečná. Kočičí věž je stále častějším doplňkem domácností, kde „vládne“ kočka, a to z mnoha důvodů.

Kočky posilují své instinkty

Naše domácí kočky mají stále mnoho svých divokých kočičích potřeb a instinktů. Věřte tomu nebo ne, jednoduchá kočičí věž jim může poskytnout vhodné způsoby, jak splnit řadu těchto potřeb. Ve skutečnosti mohou kočičí věže dokonce pomoci s nežádoucím chováním, jako je škrábání nábytku. Kočičí věž pomáhá krotit agresi koček.

Péče o drápky

Většina kočičích věží je navržena s ohledem na škrábání. Je to skvělý způsob, jak pomoci udržet růst drápů pod kontrolou. Kočky dobré „škrabadlo“, když se probudí ze spánku, takže mít kočičí věž poblíž oblíbeného místa na spaní je efektivní.

Protahování

Další věc, kterou kočky rády dělají, když se probudí, je příjemné protažení. Vysoká, robustní kočičí věž je ideální pro dlouhé ranní protažení.

Absorpce „kočičince“

  • Kočičí stromy a jiné škrábací povrchy jsou zvláště užitečné, když máte kočky, které spolu nevycházejí, nebo máte co do činění se zápachem v domácnosti. To proto, že škrábání není jen o péči o nehty – je to také způsob, jakým kočky šíří svou vůni, což je důležitý komunikační nástroj. Kočky používají vůni ke sdílení nejrůznějších informací mezi sebou, včetně toho, kde rády tráví čas a jak nedávno tam byly. To jim umožňuje sdílet různé oblasti vašeho domova a vyhnout se konfliktům.

  • Pro kočku je také uklidňující, když je obklopena vlastní vůní. Můžete vidět svou kočku škrábat více během období stresu. Kočičí věže znamenají více příležitostí k škrábání a tření, což je vhodný způsob, jak splnit stejný úkol.